In deze Corona-tijden met alle regels van dien, starten we met iets ‘nieuws’ in onze kerk en dorp: Lectio divina. Lectio divina is een eeuwenoude manier van Bijbel lezen. Het gaat om vier stappen die je als lezer zet: lectio (lezen), meditatio (overdenken), oratio (bidden) en contemplatio (aanschouwen). Bijbelkennis is niet nodig, we lezen en overdenken een Bijbeltekst puur zoals die tot ons komt. Het lijkt ons mooi om dit in een groep(je) te doen. Voor wie het wat lijkt om dit meditatieve Bijbellezen te proberen (ongeacht van welke kerk…of geen kerk) is op woensdagavond 9 september om 19.00 uur de kerk open. We zitten in een kring in de kerkzaal op 1,5 meter van elkaar. Het duurt ongeveer drie kwartier. Ik wil proberen dit elke maand te gaan doen. Ik ben er, dus aanmelden is niet nodig. U/je kunt gewoon aansluiten als je wil of nieuwsgierig bent.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.