De Werkgroep Kerk en Israël van de Classis Rijnland van de PKN-kerken nodigt U van harte uit om de twee voorjaarsbijeenkomsten bij te wonen van het leerhuisseizoen 2023, die gehouden worden op respectievelijk 13 februari en 13 maart a.s. Op 13 februari spreekt rabbijn Marianne van Praag over het onderwerp: “Poerim, het verhaal van Esther in een ander daglicht?” Marianne van Praag is sinds 2012 rabbijn in de Liberaal-Joodse gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Zij is erg actief met interreligieuze gesprekken/discussies en zij ziet het als haar taak om de rijkdom aan Joodse tradities door te geven, niet alleen in de Liberaal-Joodse gemeente, maar ook op scholen en in kerken. Zij heeft zich al enkele keren bij ons doen kennen als bevlogen spreekster.

Op 13 maart spreekt dr. Marco Visser  over het onderwerp “De lijdende knecht des Heren” uit Jesaja 52-53. De bijeenkomsten vonden tot nu toe steeds plaats in de Goede Herderkerk, maar deze plek houdt op te bestaan. Wij menen een goed alternatief gevonden te hebben in de Remonstrantse kerk, de voormalige synagoge van Alphen aan den Rijn aan de Samuel Aardewerkstraat 11(zijstraat van de Van Mandersloostraat). Het is gemakkelijk en gratis parkeren op het (nabije) parkeerdak van de Aarhof. Aanvang 20.00 uur. (bijdrage in de kosten € 10,- incl. koffie en thee).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.